Închide

La târgul de la Negreni care începe de azi vor fi prezenți nu doar mușterii, ci și o mulțime de polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale sau investigarea criminalității economice – plus jandarmi

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 06, 2022 0 130

La târgul de la Negreni care începe de azi vor fi prezenți nu doar mușterii, ci și o mulțime de polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale sau investigarea criminalității economice – plus jandarmi.

Astfel, începând de azi și până duminică, la încheierea târgului, polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale sau investigarea ciminalității economice, alături de jandarmi, se vor afla pe raza comunei Negreni și în zona târgului. Aceștia urmăresc combaterea faptelor antisociale, a furturilor din genți, buzunare, bagaje, prevenirea unor posibile situații de tulburare a ordinii și liniștii publice și verificări pe linia activităților economice, pentru combaterea evaziunii fiscale, precum și a comerţului ilicit. De asemenea, în contextul în care la tradiționalul târg este așteptat un aflux mare de persoane, valorile de trafic înspre comuna Negreni se vor intensifica, astfel că efectivele polițiștilor rutieri au fost suplimentate.

Pentru reducerea riscului rutier, șoferii sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să permită oprirea în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze din timp la schimbarea benzii, să nu oprească în mod nejustificat. În cazul parcurgerii traseului Cluj-Napoca – Oradea sau invers, polițiștii recomandă ruta alternativă prin Cluj-Napoca, Nușfalău și Aleșd. Dacă se deplasează pe Autostrada Transilvania, șoferilor li se recomandă ca din Gilău să continue pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău – Nuşfalău – Aleşd.

Dacă vizitați târgul, câteva sfaturi ca să nu rămâneți fără bunuri: nu se recomandă poziționarea portmoneului în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, banii, actele personale şi cheile locuinței nu trebuie păstrate în același loc, iar în aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelați la numărul de urgență 112.

Amintim, aceasta e prima ediție a tradiționalului târg de la Negreni după doi ani în care târgul a fost suspendat pe motiv de pandemie de coronavirus. E cel mai vechi târg din România, organizat aproape neîntrerupt de sute de ani. La fiecare ediție sunt așteptați zeci de mii de mușterii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare