Închide

La o lună de la protestul cu violenţe din 10 august de la Bucureşti, clujenii se adună, iar, în stradă

Actualitate by Kristina Reştea - sept. 09, 2018 0 176

 

Clujenii se adună mâine, în 10 septembrie, în stradă, pentru a transmite un mesaj legat de protestul diasporei din 10 august, care s-a lăsat cu violenţe: „Clujenii nu uită 10 august. Alături de Bucureşti şi Diaspora”.

„A trecut o lună de zile de la momentul în care autorităţile au încercat să împiedice aproximativ 300.000 de cetăţeni să îşi exercite dreptul la liberă exprimare şi adunări publice paşnice. Drepturi fundamentale, pentru care în 1989 unii au dat totul ca noi să le avem. Au dat cu gaze lacrimogene, au folosit furtunuri cu apă şi au lovit oameni paşnici care stăteau cu mâinile ridicate. Actuala grupare aflată la guvernare face totul pentru a îngenunchea Justiţia şi nu se vor sfii să folosească toate mijloacele ca să ne convingă să cedăm. Prin ce au făcut în 10 august, însă, au obţinut efectul contrar! Suntem tot mai uniţi, tot mai solidari şi tot mai mulţi!”, transmit organizatorii protestului, grupările Declic şi Umbrela Anticorupţie Cluj. Protestatarii se vor aduna de la ora 19.00, în Piaţa Unirii. Deocamdată, duminică seara, pe pagina de Facebook a evenimentului, şi-au anunţat prezenţa doar 179 de persoane.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare