Închide

"La Cluj, liderii liberali au trădat în favoarea lui Diaconu"

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 26, 2014 0 265

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, cere public demisia întregii conduceri a PNL Cluj și a PNL Cluj Napoca.  „Având în vedere rezultatele alegerilor europarlamentare, obținute de organizația PNL din județul Cluj, îi cer demisia de onoare președintelui Horea Uioreanu și întregului Birou Politic Teritorial. De asemenea, îi cer demisia și președinteluiPNL Cluj Napoca, Ioan Petran, lui și întregului Birou Politic Municipal”. Liderii PNL au și ei un răspuns pentru Șulea.

Primarul Șulea susține că nu s-a consultat cu nimeni înainte de a solicita demisia conducerii PNL. „Eu sunt un om care am demonstrat că pot să bat PSD-ul în comuna mea, în ciuda faptului că și eu am fost sabotat de unii dintre colegi, având în vedere că și la noi Mircea Diaconu a reușit să obțină un oarecare număr de voturi. Însă, PNL a obținut peste 1000 de voturi și a bătut, detașat, PSD-ul. Acest lucru, și  faptul că îmi pasă de PNL, de Norica Nicolai, îmi dă dreptul să cer demisia actualei conduceri a PNL Cluj. Pentru că eu m-am implicat din toate punctele de vedere în susținerea acestui partid. Eu n-am făcut campanie din birou, ca alții”, a subliniat Șulea.  În opinia sa, se impune alegerea unui nou interimat la șefia PNL, în scopul organizării de alegeri anticipate atât la nivelul organizațiilor municipale și orășenești, cât și la nivelul organizațiilor comunale.

Șulea nu se sfiiește să spună că unii dintre liderii PNL Cluj au sabotat campania în favoarea lui Mircea Diaconu. „Este inadmisibil ce s-a întâmplat, iar actuala conducere trebuie să răspundă. PNL ar fi obținut peste 20% la Cluj, dacă unii dintre liderii din cadrul partidului nu ar fi făcut campanie în favoarea lui Diaconu”, a subliniat Șulea.  Ioan Petran a precizat că Șulea trebuie să-și vadă de treburile lui locale. „Eu mă consult cu Biroul Politic Municipal, vom avea o analiză și vom lua o decizie până săptămâna viitoare. Nu am eu de ce să-i dau socoteală primarului din Florești. El trebuie să-și vadă de problemele locale. Dacă vrea să discute cu mine, îmi poate da un telefon, nu trebuie  să-și spună problemele în comunicate de presă”.

Președintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, se cam scoate din problemă. El consideră că rezultatul precar al votului a fost înregistrat pe zona urbană, și nu pe zona rurală, unde el a avut o contribuție importantă. „Au fost primari pe comune care au scos pentru PNL și 60 -75% pentru PNL. În zona urbană a existat un vot scăzut și nu doar la Cluj ci și ăîn alte zone din țară. La Timișoara de pildă, unde primarul este liberal, s-a scos doar 12%. La Cluj Napoca nu am avut primar PNL dar tot s-a scos 10%. Eșecul acesta pe țară a fost cauzat și de prezența slabă la vot dar și de candidatura lui Mircea Diaconu. Vom face o analiză la nivel de Cluj și vom lua o decizie”, a comentat Uioreanu.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare