Închide

Arta din pavilionul României la Bienala de la Veneția, prezentată în turneu în 3 orașe, la Cluj e la Fabrica de Pensule

Cultură by Actual de Cluj - mart. 23, 2017 2 314

Lucrările artistei care reprezintă România în acest an la Bienala de la Veneția sunt prezentate într-un turneu care cuprinde trei orașe – București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Echipa proiectului Geta Brătescu – Apariții, care va reprezenta România la Bienala de la Veneția în acest an, organizează la Cluj al doilea eveniment din seria de întâlniri și discuții publice cu scopul de a familiariza publicul cu opera artistei Geta Brătescu și conceptul curatorial al expoziției, dar și de a iniția programul de formare și pregătire a potențialilor custozi ai expoziției.

La Cluj, evenimentul e programat în 5 aprilie la ora 18 la Fabrica de Pensule. O zi mai devreme e programată o prezentare în București, iar o zi mai târziu – la Timișoara. La eveniment vor participa membri ai echipei proiectului, iar Magda Radu, curatoarea expoziției, va discuta despre conceptul expoziției „Apariții” în contextul activității artistice a Getei Brătescu.

Întâlnirea de la Cluj urmărește totodată să ofere ocazia tinerilor profesioniști care activează în domeniul artei să se familiarizeze cu contextul Bienalei de Artă de la Veneția și să afle mai multe informații despre programul de custozi ai expoziției.

Participarea Getei Brătescu la Bienala de la Veneția aduce împreună lucrări din toate etapele de lucru ale artistei – multe dintre ele arătate în premieră. Expoziția „Apariții” este concepută prin prisma unor nuclee tematice, incluzând și cea mai recentă etapă a demersului artistic al acesteia. Expoziția se desfășoară în pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică, și va fi deschisă publicului între 13 mai și 26 noiembrie. Vernisajul are loc joi 11 mai. Managerul de proiect e o clujeancă, e vorba de Corina Bucea.

Geta Brătescu are nu mai puțin de 91 de ani: s-a născut în 4 mai 1926 la Ploiești. Din 2008 este Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă din București.

Scrie un comentariu

Articole similare