Închide

Klaus Iohannis: Asistăm la manifestări virulente ale disperării în încercarea de a subordona justiţia politicului

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 28, 2018 0 143

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a afirmat, miercuri, la prezentarea bilanţului pe 2017, că aproximativ 1.000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, printre ei fiind trei miniştri, 5 deputaţi, un senator şi doi secretari de stat. Ea a menţionat că urmare a deciziei CCR pe abuzul în serviciu au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 milioane euro. Preşedintele Klaus Iohannis, care la sosire a afirmat că „suntem tot mai departe de o revocare”, a declarat în discursul său că asistăm la manifestări virulente ale disperării în încercarea clară de a subordona justiţia politicului, în care nişte inculpaţi şi condamnaţi penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au anchetat. Preşedintele a spus însă că aceştia nu au şanse de reuşită.

”Cifrele nu mint, cifrele sunt reci, obiective. În 2017 au fost soluţionate peste 3.800 de dosare, cu 16,5% mai multe decât în 2016 şi au fost trimişi în judecată aproape 1000 de inculpaţi”, şi-a început Klaus Iohannis discursul de la şedinţa de bilanţ a DNA.

El a menţionat că anul trecut au fost condamnaţi definitiv, urmare a dosarelor DNA, 713 inculpaţi, ponderea achitărilor fiind de 12%, din care o pătrime ca efect al decizei CCR pe abuz în serviciul.

”Toate acestea demonstrează încă o dată că DNA e o instituţie care funcţionează eficient şi care se află deja de ani buni în prima linie a luptei anticorupţie. Contrar unei evaluări subiective, tendenţioase şi partizane, prezentată opiniei publice de cineva săptămâna trecută, eficienţa DNA e departe de a putea fi contestată”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Citiți mai multe pe news.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare