Închide

Județul a început „alergarea” după cei 50 de milioane de euro care vor aduce normalitatea pe drumurile din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 03, 2016 0 323

Consiliul Județean a demarat procedurile pentru contractarea creditului de 50 de milioane de euro destinat lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene din Cluj. Președintele Alin Țișe a declarat că, într-o variantă optimistă, județul ar putea dispune de fonduri în toamna anului, câns se estimează că s-ar finaliza licitația. Conform scenariului, lucrările vor demara tot în 2017, mai ales că se intenționează modernizarea de la 0 a unor drumuri din județ.

„Au fost deja postate pe SEAP anunţurile pentru contractarea societății care va asigura consultanţa, primul termen de depunere a ofertelor fiind cel din data de 8 august. Ulterior acestei date va urma o perioadă de cinci zile pentru analiza ofertelor după care va fi declarat câştigătorul. Astfel, se preconizează ca, luând în calcul toate etapele legale, inclusiv cea a eventualelor contestaţii, creditul ar putea fi contractat în toamna acestui an. Practic, obţinerea acestui credit va permite lucrări în profunzimea drumurilor, de la fundaţie, lucrări de reabilitare şi modernizare potrivit exigenţelor şi normativelor din domeniu”, a declarat astrăzi președințele Alin Tișe. Suma pe care vrea să o împrumute forul administrativ județean este de 50 de milioane de euro.

Pentru execuția lucrărilor, oficialii Consiliul Județean au pornit discuții cu Kiat Group pentru deblocarea situației și rezolvarea litigiului generat pe vechiul acord cadru pentru refacerea drumurilor județene, în prezent suspendat.

Rușinea Clujului. Responsabilii pentru halul în care arată drumurile din județ se țin țanțoși

În prezent, potrivit administrației județene,  se lucrează pe 14 drumuri județene care au fost apreciate de către specialişti ca fiind cele mai degradate şi care prezintă o importanţă ridicată pentru traficul rutier din judeţ. Lungimea totală a sectoarelor de drumuri judeţene pe care se fac lucrări de întreţinere curentă în momentul de faţă este de 450 de km, lucrările constând, în principal, în plombări şi turnarea de covoare asfaltice cu o grosime de maxim 4 cm. În perioada imediat următoare va  fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe alte opt noi drumuri judeţene care momentan se află în etapa de evaluare.

Alţi circa 40 de km de drumuri fac obiectul unor lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnare de covor asfaltic, două dintre acestea fiind finanţate prin PNDL iar alte cinci din fondurile proprii de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu