Închide

Judecătorul Cristi Danileț: Înainte de pandemie am fost invitat într-o școală privată din Cluj, în care părinții erau disperați că copiilor lor li se vând droguri la școală/Primele situații juridice pe care le-am avut cu distribuitori de droguri în școli vizau copii de 12 ani

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 25, 2023 0 300

”Înainte de pandemie am fost invitat într-o școală privată din Cluj, în care părinții erau disperați că copiilor lor li se vând droguri la școală. S-a ridicat o mămică care a spus: copilul meu are 10 ani și i-am găsit droguri în buzunar sau a consumat droguri. Vă rugăm, vă implorăm să luați măsuri. Deci la 10 ani, înainte de pandemie, aveam deja cazuri în Cluj. Primele situații juridice pe care le-am avut cu distribuitori de droguri în școli să știți că vizau copii de 12 ani. Așadar, tineri, copilași de 12 ani împrăștie droguri prin școală”, a explicat judecătorul Cristi Danileț”, la emisiunea România Via Cluj.

”Din păcate, la liceeni consumul de droguri este foarte mare. (…) Avem o statistică care relevă că în clasa a IX-a se consumă mai multe droguri decât într-a XII-a, iar fetele consumă cu 1-2 procente mai mult decât băieții alcool și medicamente. Noi când spunem droguri nu ne referim doar la un joint de cannabis. Trebuie să ne referim aicea la pastile de tot felul, de la pastiluțele de Ecstasy care sunt droguri de mare risc, până la pastilele de tipul medicamentelor luate din spitale sau din farmacii: antidepresivele. O să fiți uimiți, dar să știți că Xanaxul este foarte comun la adolescenți. Astăzi am fost într-una dintre școlile de cartier din Cluj și elevi mi-au spus, consuma Xanax atunci când vor să se liniștească, că sunt stresați sau că sunt în depresie. Alcoolul, împreună cu medicamentele luate fără prescripție medicală și apoi drogurile, cele ușoare, precum marijuana și cele de mare risc, de la amfetamine în sus, acestea sunt prezente în școlile noastre, în special în rândul adolescenților”, a mai spus magistratul.

”Eu de la ei învăț. Cocaina? E 100 de euro gramul. De la ei le învăț, dincolo de ce am în dosarele de la Tribunal. După care le spun pedepsele, pentru că uneori circulă niște mituri printre ei. De exemplu, astăzi am întrebat de la câte grame de droguri în sus știți voi că veți avea probleme penale? Și mi-au spus: de la 5 grame! Adică până la 5 grame nu vă facem nimic? Da-da-da, așa știm noi! Și când le-am spus că legislația din România nu permite să ai asupra ta nici măcar un gram sau o jumătate gram de orice fel de drog, au rămas șocați, unii dintre ei”, a mai spus judecătorul Cristi Danileț.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu