Închide

Jucătorii din IT se plâng de fluctuații mari de personal. Companie de dezvoltare de software: 40% dintre angajații din industria IT din România și-au schimbat locul de muncă în 2022

Economie by Actual de Cluj - dec. 12, 2022 0 133

De două ori mai mulți angajați în IT au optat pentru schimbarea locului de muncă în 2022 față de anul trecut, susțin reprezentanții unei companii din sector. Aproximativ 40% dintre angajații din industria IT din România și-au schimbat locul de muncă în 2022, ca urmare a deficitului mare de profesioniști IT, într-un moment cu cerere mare de forță de muncă, dar și prin prisma accesului mult mai facil la ofertele companiilor din străinătate, odată cu extinderea posibilității de muncă remote, potrivit unei analize TARA Interactive, companie românească de dezvoltare de software, citată de economedia.ro.

Industria IT este afectată de una dintre cele mai mari fluctuații de personal din istorie, de două ori mai mulți angajați în IT optând pentru schimbarea locului de muncă în 2022 față de anul trecut. Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în luna septembrie a acestui an, numărul de angajați din acest sector era de 137.500, cu 44% mai mare decât în septembrie 2019.

„Atragerea de talente, împreună cu păstrarea angajaților existenți au fost unele dintre cele mai mari provocări din industrie în 2022. Semnale au existat încă de la începutul anului”, spune Vlad Lepădatu, managing partner la TARA Interactive, menționând că investițiile în personal din cadrul firmei au totalizat anul acesta 60.000 de euro.

Foto: Sarinya Pinngam/ Dreamstime.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare