Închide

Festival de jazz în parc adună bani pentru comunitatea de la Pata Rât, vor cel puțin 15.000 euro

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 09, 2017 0 287

Cumperi un bilet la festival gratis – cu banii sunt ajutați rromii de la groapa de gunoi Pata Rât.

Festivalul Jazz in the Park lansează azi biletele neobligatorii pentru festivalieri, care asigură fondurile pentru „proiecte de integrare a comunității din Pata Rât” și dezvoltarea de proiecte culturale pentru oraș.
Strângerea de fonduri a început astăzi, iar proiectele ce vor fi finanțate urmează să fie stabilite în urma unui apel public ce va fi lansat luna viitoare. La edițiile anterioare ale festivalului au fost acordate burse pentru tineri muzicieni talentați, au fost finanțate inițiative culturale și proiecte de artă experimentală. Anul trecut, în Fondul Jazz in the Park s-au adunat 15.000 de euro, bani care au ajuns la trei proiecte artistice.
Accesul la concertele în Parcul Central și de pe malul Someșului la Jazz in the Park este liber, dar participanții pot cumpăra unul sau mai multe bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park, cu sume ce încep de la 10 lei.
Am întrebat responsabilul de relații publice al festivalului, Corina Brândușan, ce anume va face festivalul la Pata Rât: „în acest an vrem să susținem două cauze diferite. Una dintre ele e susținerea comunității de la Pata Rât, ne dorim foarte mult să ajutăm la integrarea lor, să venim cu un ajutor pentru ei. Vom avea probabil două proiecte care să ajute zona – educaționale, culturale, sociale, nu sunt încă stabilite, dar am identificat că există o problemă, Clujul înseamnă și Pata Rât. Mergem în foarte multe zone și am zis că e foarte important să mergem și spre zonele acestea mai problematice ale orașului, nu doar parcul și malul Someșului, unde totul e drăguț”.

Fondul a strâns anul trecut 15.000 de euro, iar Brândușan spune că se așteaptă ca și în acest an suma să fie cel puțin comparabilă – după care va urma o sesiune de depunere de proiecte iar cele care urmăresc să îmbunătățească situația rromilor de la Pata Rât au șanse mai mari la finanțare.

Festivalul Jazz in the Park are loc între 26 iunie și 2 iulie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare