Închide

Jandarmii fac demonstrații de forță mâine în centrul Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 02, 2015 0 381

Jandarmii clujeni își prezintă armele, echipamentele și mașinile, și fac demonstrații mâine în centrul Clujului, de Ziua Jandarmeriei, când instituția împlinește 165 ani de la înființare.

Programul de mâine are loc în piața Avram Iancu și include oficierea unui ceremonial militar și a unuia religios, dar și prezentarea unor exerciții demonstrative și prezentarea materialelor de intervenţie ale Jandarmeriei, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor dar şi a autovehiculelor de intervenţie, de la ora 11. „Considerăm că este un bun prilej pentru a-i familiariza pe elevi cu rolul şi principalele atribuţii ale Jandarmeriei şi, totodată, pentru a-i învăţa ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale”, spun jandarmii.
În acest an,în 03 aprilie, se sărbătoresc 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Instituția a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi” la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu