Închide

ITM dă amenzi de aproape două mii de euro la două brutării din Cluj

Economie by Actual de Cluj - apr. 16, 2024 0 178

Amenzi de aproape două mii de euro la două brutării din Cluj, din 20 controlate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, într-un control tematic la nivel național.

Astfel, ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 20 de angajatori din judeţul Cluj și s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 8.500 lei. Mai exact u fost aplicate un număr de două amenzi la două societăți comerciale pentru lipsa autorizării ISCIR pentru un echipament de muncă și respectiv folosirea unei prize neconforme, cu pericol de electrocutare. Totodată, la două societăți au fost oprite din funcțiune trei echipamente de muncă, două echipamente din cauza lipsei autorizării ISCIR iar unul pentru pericol de electrocutare prin atingere directă.

Controalele au făcut parte dintr-o campanei la nivel național care a avut loc între 9 și 12 aprilie, la brutării, mai exact angajatorii care desfășoară activități in domeniul ”fabricare produselor de brutarie si a produselor făinoase”. ”Având în vedere riscurile la care sunt expuși lucrătorii din acest domeniu de activitate, este necesară organizarea periodică a unor acțiuni de control privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă și a modului în care lucrătorii conștientizează riscurile din unități, ca primă condiție pentru adoptarea unor atitudini, comportamente și acțiuni adecvate în prevenirea producerii de accidente”, arată ITM.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu