Închide

Istoricii Uniunii Europene se adună la Cluj pentru păreri și idei despre viitorul UE

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 25, 2017 0 319

Istoricii Uniunii Europene, căci există și așa ceva, organizează a patra conferință internațională pe tema aderării la UE în Estul și Centrul Europei mâine și vineri, la Cluj.

ema centrală a dezbaterilor din acest an este „Viitorul Uniunii Europene din perspectivă istorică. Șlefuind viitorul Europei – idei, păreri și strategii în dialogul dintre generații”. Deschiderea festivă e programată mâine dimineață la ora 9, în Aula Magna a universității „Babeș-Bolyai”. La eveniment participă peste o sută de invitați din România și întreaga Europă. Conferința include și câteva evenimente speciale, între care lansarea volumului de europenistică „Uniunea Europeană în contextul unei lumi în schimbare. Fundamente istorice, valori, instituții, politici”, masa rotundă ținută în comun de think-tank-urile “Citadel” de la Facultatea de Studii Europene, Cluj-Napoca și“New World Disorder” de la Colegiul Noua Europă din București, sau respectiv dezbaterea „Reforma UE. Opţiuni privind viitorul proiectului european”, evenimentul care face parte din campania de dezbateri publice în vederea pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE, organizat împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe – Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România.

În preambul conferinței, astăzi Facultatea de Studii Europene acordă titlul de Profesor Honoris Causa profesorilor Alexandru Herlea de la Université de Technologie – Belfort Montbéliard, din Franța, și lui Michael O’Neill, profesor la Nottingham Trent University din Marea Britanie. Ceremoniile au loc tot în Aula Magna a UBB.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare