Închide

Își revine turismul în Cluj? Ce arată cifrele pentru luna iunie

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 13, 2020 0 148

Începe să-și revină turismul în Cluj, unul dintre județele cele mai vizitate de turiști din țară, chiar dacă aceștia nu stau prea mult.

Numărul turiștilor înregistrați în structurile de cazare din Cluj în luna iunie a fost semnificativ mai scăzut decât în aceeași perioadă a anului trecut, o scădere cu 84%, dar considerabil mai mare față de cele două luni anterioare, în care întreaga Românie s-a aflat sub stare de urgență iar singurele cazări au fost ale persoanelor intrate în carantină.

Direcția Județeană de Statistică arată că în luna iunie numărul de sosiri ale turiștilor în structurile de primire turistică a fost de aproape 13.000, mai exact 12.915, în scădere cu 79% față de aceeași lună a anului trecut, dar în creștere substanțială, de 5,5 ori, față de luna mai.
Pe fondul restricționării zborurilor, covârșitoarea majoritate a acestor turiști au fost români, 96,6% din total, în vreme ce turiștii străini au reprezentat 3,4%.

Să menționăm că în continuare, deși e unul dintre județele din țară cu cei mai mulți vizitatori, durata medie de ședere a acestora este de doar 1,57 zile pentru fiecare turist.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare