Închide

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 17, 2021 2 385

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele.

Academicianul clujean a declarat pentru Edupedu.ro că motivul autosuspendării este că nu are cum să se împartă între funcțiile pe care le deține: președinte al Academiei Române, profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și președinte al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Mai jos, scurta discuție dintre reporterul Edupedu.ro și Ioan Aurel Pop:

Edupedu.ro: Când v-ați autosuspendat exact și care a fost motivul?

Aurel Pop: Nu mai țin minte, dar motivul este că nu mai pot, sunt președintele Academiei și asta îmi mănâncă tot timpul, sunt și profesor universitar și cine m-a pus la CNATDCU m-a pus nu pentru că mă cheamă Ioan Aurel Pop, ci fiindcă președintele Academiei trebuie să prezideze (CNATDCU). Eu le-am spus să schimbe treaba asta pentru că eu nu pot să fac lucruri imposibile, nu am ubicuitate. La CNATDCU trebuie să te duci în fiecare zi la Ministerul Educației, când să mă duc dacă trebuie să mă duc la Academie. Deci nu am posibilitatea să fac față, îmi cer scuze, mulțumesc.

2 comentarii

  1. & Dom’le, colegii lu’ Elena Ceaușescu au și ei limitele lor și probabil că nu intenționează să fie acuzați de ,,ubicuitate”, așa cum relatează președintele Academiei, ?

Scrie un comentariu

Articole similare