Închide

Investiție de 1,5 milioane de euro în linii automatizate la o fabrică de plăci ceramice din Cluj

Economie by Actual de Cluj - aug. 16, 2022 0 112

Producătorul de plăci ceramice Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului Cesarom, anunță punerea în funcțiune a două linii complet automatizate de sortare faianță, la fabrica sa din Cluj, în urma unei investiții de peste 1,5 milioane de euro finalizată în 2021.

Potrivit reprezentanților companiei, noile linii de sortare, acum complet operaționale, au oferit posibilitatea lărgirii gamei de produse prin creșterea portofoliului cu articole de dimensiuni mai mari. De asemenea, linia de sortare complet automatizată aduce productivitate ridicată prin optimizarea procesului de sortare și paletizare.

„Odată cu punerea în funcțiune a celor două linii de sortare faianță, ambele automatizate integral, producem plăci de faianță mai mari, la o calitate superioară, acoperind preferințele în continuă creștere ale clienților noștri pentru aceste modele”, a  declarat Petrișor Grindeanu, Director General al Lasselsberger Ceramics România.

Lasselsberger Ceramics România estimează, pentru anul în curs, afaceri în creștere cu 12% față de 2021 și are un buget de investiții  de peste 2 milioane euro, care se îndreaptă atât spre instalarea unei linii de rectificare a plăcilor ceramice, noi game de produse, respectiv deschiderea noului showroom în București.

Produsele Cesarom sunt realizate în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH.

Capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii din Cluj e de 8 milioane de metri pătraţi anual.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu