Închide

Internatul unei școli din Cluj a fost dat în folosință după investiții de două milioane de euro. ”E cel mai modern internat al unei școli speciale din țară”

Educaţie by Actual de Cluj - mai 06, 2021 0 129

Internatul unei școli din Cluj a fost dat în folosință după investiții de două milioane de euro.

E vorba de internatul Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, construit de Consiliul Județean Cluj din bugetul propriu, dat în folosință ieri după lucrări de 2,1 milioane de euro. ”E cel mai modern internat al unei școli speciale din țară”, spune președintele CJ Cluj Alin Tișe.  Doar mobilierul a costat 214.000 de lei.

Clădirea nou construită are un regim de cinci nivele între care trei etaje și este ”singurul de acest gen din România din prisma condițiilor de acomodare și a confortului oferit la nivelul unei unități de învățământ special. Camerele, grupurile sanitare, cabinetul medical pentru triaj, bucătăria și cantina sunt amenajate la standarde europene și în conformitate cu nevoile elevilor cu cerințe educative speciale”, după cum arată CJ Cluj.

Clădirea are 14 dormitoare cu 150 de paturi neetajate. ”Fiecare asemenea spațiu dispune de cel mult patru paturi, elevii fiind cazați separat, în funcție de gen, vârstă și deficiențe asociate”, mai arată instituția. Sala de mese are o capacitate de 128 de locuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare