Închide

Întâlnire a rețelei Europa Creativă la Cluj, program cu buget de 1,5 miliarde euro, prima în România de la aderarea la UE

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2019 0 86

O întâlnire informală a rețelei Europa Creativă,cel mai important program de finanţare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii şi audiovizualului, are loc peste câteva zile la Cluj.

Întâlnirea de la Cluj vine în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în 5 și 6 iunie, şi face parte din seria de reuniuni anuale ale reţelei Europa Creativă, în cadrul cărora reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Agenţiei Executive pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură şi ai punctelor naţionale de contact discută despre schimbările, implementarea şi rezultatele programului de finanţare, precum şi despre politicile şi iniţiativele Uniunii cu impact asupra sectoarelor culturale şi creative. „Reuniunea reprezintă o excelentă ocazie pentru reprezentanţii Birourilor Europa Creativă din cele 41 de ţări participante la acest program comunitar de a face schimb de informaţii, experienţă şi practici şi de a-şi îmbunătăţi constant activitatea de informare şi asistenţă tehnică oferită organizaţiilor naţionale din domeniul cultural şi cel audiovizual”, arată organizatorii.

Europa Creativă este cel mai important program de finanţare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii şi audiovizualului. Programul are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 şi este gestionat de Comisia Europeană prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură, care primeşte şi evaluează aplicaţiile. Europa Creativă are două subprograme: Media, Cultură şi o componentă transsectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale şi creative şi cooperării în domeniul politicilor culturale.

Întâlnirea de la Cluj este prima reuniune a reţelelor programelor comunitare de sprijinire a culturii şi audiovizualului care se desfăşoară în România de când ţara noastră a intrat în Uniunea Europeană.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu