Închide

Înșelăciune în formă continuată la Cluj, au cumpărat telefoane de mii de euro, le-au înlocuit cu replici

Actualitate by Actual de Cluj - mai 05, 2023 0 207

Polițiștii din Cluj au descins în Oradea într-un dosar de înșelăciune în formă continuată, un suspect a fost arestat preventiv iar altul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Perchezițiile au avut loc ieri în trei locuințe. Suspecți sunt doi tineri de 29 de ani. Unul dintre aceștia e acuzat că în 15 martie, sub o falsă identitate, ar fi cumpărat un telefon mobil în valoare de 6.449 de lei dintr-un magazin de profil, situat într-un centru comercial din Cluj-Napoca, pe care l-ar fi returnat la scurt timp, recuperând suma achitată. Ulterior reprezentanții societății comerciale au constatat că telefonul mobil returnat era o replică a bunului achiziționat inițial, cu seria inscripționată diferită. Activitățile demarate de polițiștii Secției 3 din Cluj-Napoca au condus la identificarea tânărului în cauză, precum și a celui care l-ar fi ajutat la comiterea infracțiunii. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că în cursul lunii martie, cei doi, folosind același mod de operare, ar fi comis alte cinci infracțiuni, una în Cluj-Napoca, trei în Oradea și încă una în Arad.

În total, ar fi cauzat un prejudiciu total evaluat la peste 40.000 de lei, adică opt mii de euro.

În 4 mai, ieri, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de percheziție în Oradea, fiind descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile despre care există suspiciunea că ar fi replici ale mărcilor originale. Activitățile au beneficiat de sprijinul Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor Cluj, a ”mascaților” din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bihor și celor din cadrul Serviciului Criminalistic Bihor, plus suport de specialitate asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu