Închide

Înghesuială la înscrierea în clasa pregătitoare, în Cluj: numărul, depășit în provincie de doar 4 județe

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 17, 2018 1 518

Înghesuială la înscrierea în clasa pregătitoare, în Cluj: numărul dosarelor depuse în prima săptămână e al cincilea cel mai mare din provincie.

Înscrierile în clasa pregătitoare s-au deschis de doar o săptămână, dar deja numărul dosarelor se numără, în Cluj, cu miile. În total în țară au fost depuse în prima săptămână de înscrieri, 8-15 martie, peste 97.000 de cereri. În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip poate fi completată atât la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, cât și online, în interiorul calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, dar cererile-tip completate online trebuie în mod obligatoriu validate în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei. Lista copiilor înmatriculați în clasa pregătitoare va fi afișată în 30 martie, cu informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă este programată în perioada 12 – 18 aprilie, rezultatele urmând să fie afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua. Harta publicată de Ministerul Educației Naționale arată că județul Cluj are cele mai multe dosare depuse din provincie, peste 3.600, depășit de Iași cu 4.300, Suceava cu aproape 4.000, Timiș cu 3.662 dosare, și Constanța, cu 3.679. În București au fost depuse 10.631 cereri.

 

Un comentariu

  1. Evitati Colegiul George Baritiu din Cluj,in special pt clasa 0, dar si restul scolilor din centru.In aceasta scoala copii invata in jumatate de clasa, asta dupa ce la ziua portilor deschise s a prezentat o clasa viitoare intreaga.Ei bine intre timp au impartit clasa in doua pentru a face in cealalta jumatate o sala de recuperare a copiilor cu diferite grade de handicap.La prima vedere e foarte frumos sa i integrezi pe cei cu probleme dar daca stai si si vezi ca de fapt au facut aceasta miscare pt a si infiinta inca cateva posturi caldute in timp ce o singura invatatoare se ocupa de 8 copii cu probleme de sanatate si de restul de 20 atunci iti dai seama ca e doar bataie de joc

Scrie un comentariu

Articole similare