Închide

„Informații false și linșaj mediatic”. Disperare mare că se închide „robinetul” de la Aeroport

ActualitateTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 12, 2019 0 517

Consiliul de Administrație al Aeroportului clujean nu se lasă intimidat de campania agresivă lansată prin intermediul unor publicații de presă, de către directorul David Ciceo, și anunță că a depus plângere inclusiv la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru ca falsele informații transmise în spațiul public să nu influențeze în vreun fel acuratețea și înfăptuirea actului de justiție.

În ultimele zile, directorul Aeroptului clujean s-a dezlănțuit parcă mai mult, după ce noul Consiliu de Administrație, numit de Consiliul Județean, i-a modificat din temelii propunerea de buget, banii cu care obișnuia să-și cumpere protecția prin intermediul presei fiind complet eliminați. Membrii Consiliului de Administrație au considerat că Aeroportul nu are nicio nevoie să consume, anual, bugete de zeci de mii de euro pentru a-și face așa zisă reclamă în presă, exceptând necesitatea publicării unor anunțuri pentru achiziții/licitații. Sarcina privind cumpărarea de spații publicitare ar trebui să cadă în seama companiilor aeriene private, care au tot interesul de a-și promova ofertele de zbor. Directorul Aeroportului obișnuia să consume anual zeci, chiar peste 100.000 de euro, pe contracte de publicitate pe care le încheia cu cine considera el de cuviință. În prezent, n-o mai poate face, iar drama sa și mai mare este că poate fi îndepărtat din funcția pe care o deține, deja de 24 de ani, în orice moment. Nici David Ciceo, nici acoliții săi nu sunt dispuși să se împace cu această situație, motiv pentru care continuă seria de dezinformări în spațiul public.

David Ciceo a organizat o nouă conferință de presă pentru a se plânge că este „sabotat” de Consiliul Județean (în fapt, de instituția care este proprietar al Aeroportului). În opinia lui Ciceo, proprietarul Aeroportului are ca intenție „blocarea” activității propriului obiectiv.  Ciceo s-a plâns că nu i s-a aprobat accesarea finanțării europene pentru „activități operaționale” și nici achiziția de „echipamente de securitate”. Respingerea propunerii realizării unei noi căi de rulare este considerată de Ciceo, de asemenea, un act de „sabotaj”. Reprezentanții Consiliului de Administrație din cadrul Aeroportului susțin că toate cheltuielile propuse de managerul Ciceo au fost analizate profund și că nu o cale de rulare este prioritară, ci prelungirea actualei piste de decolare/aterizare. Reprezentanții Consiliului de Administrație au mai arătat că tot bugetul aprobat este în măsură să asigure activitatea Aeroportului fără nicio problemă. O chestiune importantă semnalată este aceea că deși administrația județeană a investit ani la rând sute de mii de euro în infrastructura aeroportuară, bugetul acestei regii era în fiecare an aranjat în așa manieră ca din profit să nu se întoarcă niciun leu în bugetul public al administrației județene.

Rămâne de văzut cum se va finaliza disputa cu managerul Aeroportului, dat fiind faptul că instanța ar uma să se pronunțe în privința Hotărârii prin care Consiliul Județean i-a numit pe noii membri din Consiliul de Administrație. Între timp, reprezentanții Consiliului Județean se plâng de linșajul mediatic care-i vizează și anunță că au făcut plângere inclusiv la CSM.  „Considerăm că toate informațiile false publicate constant de către aeroport au rolul de a influența acuratețea și înfăptuirea actului de justiție în sine. Prin urmare, în scopul protejării independenței justiției, în legătură cu toate aceste aspecte, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv Inspecția Judiciară. Totodată, menționăm faptul că toate noile aspecte de natură penală constatate în legătură cu activitatea conducerii executive a aeroportului fac obiectul sesizării organelor de anchetă competente”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Consiliul de Administrație al Aeroportului .  „În ultimele săptămâni, au fost exercitate presiuni publice și instituționale care depășesc sfera legalității. Astfel, atât în presă cât și spre instituțiile statului au fost transmise informații total neadevărate, informații care au ca unic scop discreditarea Consiliului Județean Cluj, respectiv a membrilor Consiliului de Administrație al aeroportului. Majoritatea datelor publicate de conducerea executivă a aeroportului sunt false, reinterpretate și scoase din context. Mai mult, acestea sunt folosite pentru inducerea în eroare a mass-mediei precum și a unui număr mare de instituții publice”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu