Închide

InfoArieș: Salina Turda vinde suveniruri cu sare de la Ocna Dej. Compania cumpără sare ieftină pe care o revinde la suprapreț

ActualitateDin județ by Actual de Cluj - mart. 20, 2018 0 1045

Salina Turda a ajuns să cumpere sare extrasă la Ocna Dej. Achizițiile făcute prin sistemul public SEAP sunt cu frecvență aproape lunară iar sarea este folosită, potrivit unor surse din Salina Turda SA la umplerea săculeților cu suveniruri, vânduți la intrarea în Salină. Sunt turiștii Salinei Turda păcăliți când cumpără săculeți cu sare inscripționați cu ”Salina Turda”, dar conținutul de sare e adus din altă parte? Ori e doar un artificiu de marketing, acceptabil având în vedere că Salina Turda nu mai are drept de exploatare a sării din 1932 iar ceea ce se vine este o amintire cu inscripția unui brand?, se întreabă jurnaliștii InfoArieș.

Potrivit unor surse din cadrul Salinei Turda, sarea cumpărată e folosită pentru a umple sacii de suveniruri. ”Varianta cea mai accesibilă era când se cumpărau saci de 25 de kg. Era un pic jenant, erau saci transparenți cu sigla Ocna Dej. Sarea se folosește ca să umple săculeții de suveniruri. Se amestecă cu sare din Salina Turda”, spune o sursă care cunoaște bussiness-ul cu sare al Salinei . Sarea cumpărată cu 0,5 lei pe kg ajunge în săculeții marcați cu sigla Salinei Turda ce sunt vânduți apoi ca suvenir la prețul de 8 lei. ”Un săculeț de sare, suvenir, are cam 250 de grame. Din 100 de kg se pot scoate câteva sute de săculeți, dacă o amesteci cu sare din Salină, ajungem la câteva mii”, mai spune sursa consultată de InfoAries.ro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu