Închide

Inedit, un spectacol de teatru imersiv chiar în părăsita fabrică de pantofi Clujana, ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, acum falimentară

CulturăTop News by Actual de Cluj - iun. 22, 2023 1 402

Inedit, un spectacol de teatru imersiv chiar în părăsita fabrică de pantofi Clujana, ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, acum falimentară.

Chiar dacă și-a încetat activitatea, fosta fabrică de pantofi devine decorul pentru care din 7 iulie în fosta hală de producție se va desfășura timp de două săptămâni un spectacol de teatru imersiv, tip promenadă, organizat de către Create.Act.Enjoy în colaborare cu Teatrul Naţional din Cluj-Napoca și Facultatea de Teatru şi Film de la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj.

Scenariul, conceptul și regia aparțin Andreei Iacob. Din distribuție – Diana Buluga, Maialgesa Dat, Călin Deneș, Sorana Eșanu, József Iszlai, Raluca Lupan, Ana Maria Marin, Octavian Mic, Victor Muntean, Emőke Pál, Marcel Ionel Paranici, Ionela Pop, Ioana-Maria Repciuc, Clara Roman, Oana Rotaru, Salomeea Rusu și George Sfetcu.

”In between homes” propune o experiență teatrală unică pentru peisajul clujean – nouă spații diferite pe care fiecare spectator le va parcurge pentru a urmări și a medita asupra migrației românilor și a efectelor pe care aceasta le are asupra familiilor, arată organizatorii. ”Spectacolul urmărește felul în care familiile transnaționale identifică noi modele de co-prezență și de păstrare a spațiului de siguranță, suport și intimitate, în ciuda faptului că trăiesc în mai multe lumi. Experiența teatrală labirintică vă invită să reflectăm împreună asupra felului în care gestionăm și negociem relațiile cu ceilalți și cu noi înșine, distanțele și obstacolele pe care le întâlnim și felul în care ne raportăm la promisiuni, speranțe și, în general, la o posibilă lume mai bună”.

Spectacolul face parte din proiectul european Ulysses: European Odyssey, în cadrul căruia 18 orașe din Europa și Turcia creează evenimente artistice care răspund și se inspiră din unul dintre capitolele legendarului roman Ulise de James Joyce.

Citește și:
https://actualdecluj.ro/de-ce-a-intrat-in-faliment-ultima-fabrica-detinuta-de-stat-din-cluj-cu-conturile-poprite-era-executata-din-toate-partile/

Un comentariu

  1. pe raducu meu chiar nimeni nul vrea. el a facut si scenografie inainte sa faca covoarele astea colorate si obosite. e bun ma. chiar daca suntem borfici suntem buni la suflet. si furam cu talent. nu o sa observe nimeni. promitem

Scrie un comentariu

Articole similare