Închide

Inedit, concert de pian la Muzeul de Artă din Cluj, duminică, accesul e liber

Cultură by Actual de Cluj - mai 18, 2024 0 111

Inedit, concert de pian la Muzeul de Artă din Cluj, duminică, accesul e liber.

Concertul e susținut de artistul polonez Grzegorz Niemczuk, cu un program integral din repertoriul compozitorului Frederic Chopin.
Născut în 1985, Grzegorz Niemczuk a început studiile muzicale de timpuriu, iar după întâlnirea cu pianul a rămas atașat de acest instrument. În prezent este profesor la Universitatea Sileziană de Muzică din Katowice. A participat la numeroase concursuri internaționale de pian. Încă de la debut, în anul 2010, a fost câștigătorul celui de-al 40-lea Concurs național de pian Frederic Chopin de la Varșovia, iar în 2013 a câștigat prestigioasa competiție internațională pentru concerte de la Carnegie Hall, New York City.
Repertoriul lui Niemczuk cuprinde peste 250 de piese solo și 30 de concerte pentru pian.

În pandemie Niemczuk s-a angajat într-un efort de a înregistra prelegeri video despre fiecare lucrare a lui Frederic Chopin, ceea ce a dus la crearea a peste 350 de episoade captivante, prezentate atât în poloneză, cât și în engleză, care au fost ulterior publicate pe YouTube.

Concertul de la Muzeul de Artă are loc în Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca. ”Într-un act de rară generozitate, invitatul nostru, pianistul Grzegorz Niemczuk, va performa pro bono, ca semn de prețuire pentru urbea clujeană și pentru calda prietenie cu doamna Katy Zoltan, artist plastic, cea care a reușit transpunerea cromatică, pe pânze, a tonalităților și atmosferei nocturnelor chopiniene. Accesul publicului în sală va fi liber, în limita locurilor disponibile”, arată Muzeul de Artă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare