Închide

Incidența infecției scade în toată țara, dar în Cluj rămâne la fel ca ieri, cea mai mare din România, doar 2 județe din țară au cel puțin un caz nou de infecție la mia de locuitori

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2021 0 480

Deși în scenariul verde de funcționare în vreme de pandemie de coronavirus, la fel ca restul țării, județul Cluj raportează și azi cea mai mare rată de infectare din toată România.

E vorba de o incidență de 1,18 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din țară și de altfel printre foarte puținele județe care raportează cel puțin un caz nou de infectare la mia de locuitori alături de Alba, cu o incidență de 1,14, și respectiv Prahova cu 1,06 cazuri la mie. Spre comparație, media națională e azi de 0,74 cazuri la mia de locuitori.

Incidența în Cluj e, azi, la fel ca cea de ieri, dar în scădere față de cea din urmă cu o săptămână, 1,46 cazuri la mie în 11 mai.

Mai menționăm, Clujul e județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție depistate de la debutul pandemiei până în prezent, azi numărul total ajunge la aproape 57.200, cele mai multe din țară exceptând Capitala, cu peste 182.000 de cazuri.

În Cluj au fost descoperite în ultimele 24 de ore un număr de 44 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, semnificativ în scădere în ultimele săptămâni, dar chiar și așa, numărul de cazuri noi e cel mai mare din România, depășit doar de București cu 70 de cazuri noi; în același interval la Cluj au fost procesate peste 1.600 de teste de depistare a infecției.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare