Închide

Incidența infecției cu coronavirus scade în Cluj-Napoca la 1,21 cazuri la mia de locuitori azi, numărul total al infectărilor depistate e cât în toate celelalte orașe și comune la un loc

Sănătate by Actual de Cluj - mai 20, 2021 0 291

Incidența infecției cu coronavirus scade în Cluj-Napoca la 1,21 cazuri la mia de locuitori azi, față de 1,24 ieri, dar rămâne peste media județeană, care la rândul ei e cea mai mare din țară.

Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că incidența infecției a scăzut de la 1,29 cazuri la mie luni la 1,21 azi, în condițiile în care rata calculată la nivel de județ e de 1,11 cazuri la mie, astăzi, iar în această săptămână a fost, zilnic, cea mai ridicată din țară.

Mai menționăm, în Cluj-Napoca au fost depistate în ultimele două săptămâni peste patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, adică jumătate din cazurile depistate la nivelul întregului județ – 410 cazuri din totalul de 837 depistate. Spre comparație, în Dej, Gherla și Câmpia Turzii numărul cazurilor în același interval a fost de 25, 29 și respectiv 23. Mai multe s-au înregistart în Turda, 74 de cazuri în ultimele două săptămâni – adică o cincime din nivelul înregistrat în Cluj-Napoca. În toate orașele din județ s-au înregistrat în ultimele două săptămâni 159 cazuri, mai puțin de jumătate din numărul de infectări depistate în Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu