Închide

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut la 0,06 cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca astăzi, pentru prima dată în acest an și prima dată în ultimele două săptămâni când se înregistrează o scădere

SănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 30, 2021 0 143

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut la 0,06 cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca astăzi, pentru prima dată în acest an și prima dată în ultimele două săptămâni când se înregistrează o scădere, după ce în acest interval incidența a rămas la 0,07 cazuri la mie.

Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că în Cluj-Napoca au fost descoperite, în ultimele două săptămâni, un număr de 19 cazuri de infecție cu coronavirus, în condițiile în care în acest interval numărul cazurilor descoperite în întreg județul a ajuns la 45. Să menționăm că incidența infecției, la nivel județean, e azi aceeași ca cea din Cluj-Napoca, 0,06 cazuri la mie.

Să mai spunem că două treimi dintre unitățile administrativ-teritoriale din Cluj, 61 din totalul de 81, raportează o incidență de zero cazuri la mie, fără cazuri noi depistate în ultima jumătate de lună. Între acestea și trei orașe din județ, e vorba de Gherla, Turda și Câmpia Turzii.

Amintim, rata de infectare în Cluj-Napoca era ieri de 0.07 cazuri la mia de locuitori, aproape la fel în ultimele două săptămâni, cu o excepție de două zile când incidența a crescut puțin, la 0,08 cazuri la mie. Spre comparație în urmă cu aproape două săptămâni, în 18 iunie, rata de infectare era de asemenea de 0.07 cazuri la mie. Numărul cazurilor noi depistate în ultimele două săptămâni în județ a ajuns la aproape 60, dintre care mai bine de o treime – 24 – au fost înregistrate doar în Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu