Închide

Incidența infecției cu coronavirus a depășit în Cluj-Napoca pragul de șapte cazuri la mia de locuitori

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 30, 2021 0 1240

Incidența infecției cu coronavirus a depășit în Cluj-Napoca pragul de șapte cazuri la mia de locuitori, astăzi.
E vorba de o incidență de 7,14 cazuri la mie azi față de 6,97 ieri. În Cluj-Napoca numărul cazurilor de infecție depistate până acum ajunge la peste 2.400, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică.
Și cea mai mare comună din țară, Florești, pare a se apropia de acest prag, cu o incidență, azi, de 6,71 cazuri la mie față de 6,28 ieri, și cu peste trei sute de cazuri înregistrate.

Incidența înregistrată azi în Cluj-Napoca e cea mai ridicată de la debutul pandemiei până în prezent și a doua zi când depășește pragul de șapte cazuri la mie după 28 martie, când aceasta a fost de 7.09 cazuri la mie. ”Atât de mare nu a fost încă. Din păcate se confirmă o rată ascendentă, probabil din cauza nerespectării măsurilor sanitare în totalitate. O eficiență a noilor măsuri va putea fi observată abia după 14-15 zile de la luarea acestora, însă sunt optimist că de săptămâna viitoare va începe o scădere ușoară. Iar noi, atât cetățenii cât și cei din administrație, avem nevoie de înțelegerea, răbdarea și sprijinul oamenilor, pentru că ulterior este ușor să spunem că o măsură nu a fost eficientă, în condițiile în care nu le-am respectat. Și să arătăm puțin respect față de munca depusă de către medici, prin comportamentul adecvat”, a precizat pentru actualdecluj.ro prefectul Tasnadi Szilard.

Incidențe de peste șapte cazuri la mie mai sunt înregistrate în Apahida – 7.09, Bonțida – 7.45, Mihai Viteazu – 7,67, Poieni – 7,52 și Săvădisla – 7,47 cazuri la mie azi. În Ciucea incidența azi e de 8,53 cazuri la mie. Cea mai ridicată rată de infectare se înregistrează în comunele Gârbău și Palatca, peste 13 cazuri la mia de locuitori.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu