Închide

Închiderea supermarketurilor în weekend, în aşteptare. Ministru: nu pot să vă oblig să faceţi asta!

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 23, 2024 0 155

Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea magazinelor în weekend, după ora 14.00. Propunerea a venit de la micii retaileri, spune Florin Barbu, care se plâng de scăderea încasărilor la finalul săptămânii.

”Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend, pentru că foarte mulți români muncesc în timpul săptămânii și în weekend se duc la cumpărături și se relaxează, se duc în mall. În mall este câte un supermarket, îți faci și cumpărăturile. Eu nu cred că pot ca ministru al Agriculturii să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceți cumpărăturile pentru că timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend”’, a spus Florin Barbu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Reamintim, propunerea ca toate supermarketurile să fie închise în weekend după ora 14.00 a fost făcută de Feliciu Paraschiv, vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii.

Acesta a explicat la Europa FM că totul a pornit după ce, într-o discuție cu reprezentanții Guvernului, premierul Marcel Ciolacu le-a cerut soluții pentru a stimula comerțul cu produse românești.

Dacă ar fi închise toate magazinele și mall-urile, poate oamenii s-ar îndrepta un pic spre HoReCa, poate oamenii mai merg la muzee, merg la cinematografe, merg la teatre, găsesc și alte forme de recreere. Altele decât a merge în mall. Și ne uităm că în Europa așa se întâmplă. Dacă evaluăm pierderile, pierderi credem noi că nu vor fi pentru că vânzările de sâmbătă după-amiaza și de duminică după-amiaza se vor muta sâmbătă dimineața sau duminica dimineața sau în cursul săptămânii. Nu cred că moare nimeni de foame. Consumatorii se adaptează din mers, cum s-au adaptat în Austria – în Austria e închis tot de sâmbătă de la prânz până luni dimineața și nu zice nimeni nimic”, a spus Feliciu Paraschiv.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu