Închide

Începe titularizarea: în Cluj sunt mai puțini candidați decât posturile scoase la concurs, din 1900 posturi doar 100 sunt pe durată nedeterminată

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2022 0 251

Proba scrisă la concursul de titularizare, în Cluj, are loc mâine. Sunt mii de candidați, dar

Competiția e organizată în șase centre de concurs – școala gimnazială ”Octavian Goga”, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Colegiul Tehnic de Transporturi ”Transilvania”, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și școala gimnazială ”Ion Agârbiceanu”, toate din Cluj-Napoca.

În Cluj, numărul posturilor scoase la concursul național de ocupare a posturilor sau catedrelor didactice vacante sau rezervate din unităţile de învăţământ preuniversitar, în sesiunea din acest an, ajunge la aproape 1.900, mai exact 1.898, dintre care doar puțin peste o sută – 105 – posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată. Competiția este organizată, în Cluj, pentru 79 de discipline, dintre care cea mai mare competiție e la învățământ preșcolar în limba română, unde s-au înscris 320 candidați, și  învățământ primar în limba română, cu 242 candidați înscriși.

Acestea sunt urmate de posturile de psihopedagogie cu 137 candidați, educație fizică și sport – 135 candidați, limba și literatura engleză – 82 candidați, și respectiv limba și literatura română – 79 candidați. În total în concurs s-au înscris, pentru susținerea probei scrise, aproape 1.600 de candidați, mai exact 1.594, dintre care 265 candidați sunt din promoția curentă. Rezultatele se afișează în 19 iunie, iar rezultatele finale, după contestații – în 27 iulie.
Pentru angajarea pe durată nedeterminată, adică titularizare, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe durată determinată, adică suplinire, minimum nota 5.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu