Închide

Începe regruparea informaticienilor în marile centre de afaceri din oraş

Economie by Kristina Reştea - mai 18, 2014 0 459

birouri santier
Compania furnizoare de software Arobs Transilvania, care are la Cluj 250 de oameni în 4 sedii, renunţă la două dintre birouri, dar preia 1.800 mp în cea mai mare clădire de afaceri finalizată anul trecut în oraş. O altă companie din domeniu, deja activă pe piaţa locală, anunţa în urmă cu câteva zile relocarea unei părţi din activitate într-un centru de afaceri aflat acum pe final de şantier.

Compania clujeană Arobs Transilvania Software a semnat contractul pentru preluarea unei suprafeţe în primul imobil din cadrul Cluj Business Center,  clădire finalizată anul trecut pe fosta platformă a fabricii de dulciuri Feleacul. „Ne consolidăm activitatea din două dintre sediile noastre în CBC. În Cluj avem acum patru sedii în total, unde lucrează cam 250 de oameni. Vrem să ne dezvoltăm în continuare, vom mai angaja oameni şi planul este să ne concentrăm tot mai mult pe dezvoltarea de produse inovative, proprii ale firmei”, a explicat pentru ACTUALdeCLUJ.ro Voicu Oprean, director general şi fondator al Arobs. Unul dintre sediile la care va renunţa compania este cel stabilit în una dintre primele clădiri de birouri din oraş, Olimpia Business Center (de pe Calea Dorobanţilor). Alături de Arobs, care preia 1.800 de mp, în CBC mai urmează să se instaleze companiile ReCollection şi Integra, care au semnat recent contractele pentru ocuparea de spaţii, potrivit dezvoltatorilor. „Am ajuns la un grad de ocupare de 92%, după încheierea acestor contracte”, a menţionat Călin Buzoianu, directorul Felinvest, proprietarul clădirii. Unul dintre principalii chiriaşi din CBC, compania de IT Endava, urmează însă să renunţe la spaţiul de aici pentru a prelua jumătate din imobilul United Business Center, dezvoltat de ieşenii de la Iulius Group pe malul lacului din Gheorgheni şi aflat încă în şantier.

Pe terenul de pe str. Henri Barbusse, Felinvest a finalizat anul trecut lucrările pentru un imobil de 8.000 de mp de birouri, parte a proiectului unui viitor centru de afaceri, Cluj Business Center. În total, conform celei mai recente variante de proiect, CBC urma să livreze pe piaţă 57.050 mp birouri clasa A şi servicii în două etape: corpul 1 (19.800 mp) din martie 2013, iar corpurile 2 şi 3, în 2014-2015. Astfel, la finalul proiectului, CBC urma să fie cel mai mare centru de afaceri din oraş. Planurile sunt însă în curs de modificare, fiindcă proprietarii vor să renunţe la o parte dintre spaţiile de birouri proiectate în favoarea unui bloc de apartamente, din cauza concurenţei tot mai mari din piaţa de birouri.

Tot din zona IT vine o altă mişcare anunţată recent pe piaţa de birouri: compania Yardi, ce activează în domeniul IT, producând software specializat pentru sectorul imobiliar a semnat contractul pentru preluarea a 3.000 mp în clădirea de birouri  The Office, ridicată pe fosta platformă Tricotaje Someșul, au anunțat dezvoltatorii, fondul de investiții NEPI și omul de afaceri Ovidiu Șandor. Yardi este o companie deja instalată la Cluj, unde funcționează acum în două birouri: unul pe strada Croitorilor, unde lucrează cu o echipă de 220 de oameni și un al doilea în Mărăști, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la etajul clădirii ridicate pe fosta platformă Napolact, unde Yardi are un call center cu aproximativ 180 de angajați. În The Office se va reloca activitatea desfășurată acum în biroul de pe strada Croitorilor, unde compania s-a instalat într-un spațiu de 1.500 mp, a explicat conducerea companiei. Dacă aici lucrează o echipă de aproximativ 220 de oameni, în noul sediu de pe fosta platformă Tricotaje Someșul, Yardi va avea spațiu pentru peste 400 de angajați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.