Închide

Începe recensământul populației și al locuințelor. România s-a angajat să îl facă online

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 01, 2022 0 173

Marți, 1 februarie, începe recensământul populaţiei şi al gospodăriilor. Cu o întârziere de un an, Institutul Naţional de Statistică încearcă pentru prima oară să obţină date despre populaţie şi cu ajutorul tehnologiei. Chestionarele vor putea fi completatea online, însă, cei care nu au acces la tehnologie vor fi sondați față în față.

Recensământul populaţiei şi al gospodăriilor începe din 1 februarie și va dura până în luna iulie. Pentru început, Institutul Naţional de Statistică va colecta date de la autorităţi şi instituţii publice, si în premieră şi de la instituţii private.

„Miza este foarte mare. Se cunoaște populaţia generală, dar e nevoie şi de cunoaştere la nivel local. Acolo se iau deciziile. Elementul de noutate, România s-a angajat sa facă recensamântul online”, a declarat președintele INS, Tudorel Andrei, citat de stirileprotv.ro.

Chestionarul adoptat de Guvern este structurat pe mai multe secţiuni şi conţine întrebări simple despre fiecare persoană în parte, chiar și o întrebare legată de efectele pandemiei. De la mijlocul lunii martie, populaţia va putea accesa platforma dedicată recensământului ca să răspunda online la întrebări. Completarea chestionarului poate dura între 10 și 20 de minute.

„Cei care nu au acces la online vor fi vizitaţi de recenzori pentru interviuri faţă în faţă!”, a mai declarat președintele INS, citat de aceeași sursă.

Cei care refuză să participe, pot primi amenzi.

România are termen limită până în decembrie publicarea Recensământului, altfel riscă, la nivel european, o procedură de infrigement.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu