Închide

Incendiul de la Pata Rât a durat 36 de ore, ca să-l stingă pompierii au folosit 500 tone de apă aduse de la 4 km

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 09, 2016 2 288

Intervenția pompierilor din Cluj-Napoca la rampa de gunoi de la Pata Rât s-a încheiat doar în această dimineață, după 36 de ore în care au folosit 500 de tone de apă aduse de la patru kilometri.

La fața locului au ajuns nu mai puțin de șase echipaje de stingere a incendiilor, din cinci subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în total 40 de pompieri. „Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ard în masă, stivele au fost de o înălțime considerabilă, iar multiplele focare ale incendiului s-au manifestat diferit și au fost răspândite pe o suprafață de circa 10000 mp. Pentru stingerea în masă a stivelor de deșeurilor, a fost necesară desfacerea lor prin utilizarea utilajelor din obiectiv și apoi a fost refulată apa în masa acestora, acțiune extrem de elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate”, explică purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Ca să ajungă la incendii pompierii au trebuit să consolideze una dintre căile de acces la groapa de gunoi, iar alimentarea celor șase autospeciale a fost efectuată de la hidranții cei mai apropiați, adică o distanță de aproximativ patru kilometri, distanță parcursă de autospecialele de stingere de peste 60 de ori, dus-întors. „Cauza probabilă care a dus la producerea acestui incendiu este în curs de cercetare”, spune Biriș.

Amintim, primarul Emil Boc spune că incendiul e unul suspect și, pentru că aparent a izbucnit simultan în mai multe locuri, ar fi unul produs intenționat.

2 comentarii

  1. La cât a plouat primăvara asta… este perfect suspect. Nu că zice primarul, folosiți-vă și voi mintea. Alegeri + incendiu în perioadă ploioasă… Ziarul altui candidat a și anunțat că este vorba cel mai probabil despre un accident, vezi Doamne, și nu spune nimic despre vreo anchetă… Ghici ciupercă ce incompetent Alexa. Pe-ăsta îl văd capabil de așa ceva, chiar și personal, nu că a plătit oameni. Pur și simplu, e genul.

Scrie un comentariu