Închide

Incendiu de proporții în parcul industria Tetarom I în această seară, nu mai puțin de cinci autospeciale pentru stins incendii sosite de urgență la fața locului nu au fost suficiente, pompierii au cerut întăriri din Alba și Sălaj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 20, 2022 0 428

Incendiu de proporții în parcul industria Tetarom I în această seară, nu mai puțin de cinci autospeciale pentru stins incendii sosite de urgență la fața locului nu au fost suficiente, pompierii au cerut întăriri din Alba și Sălaj.

Pe lângă cele cinci autospeciale pentru stins incendii la fața locului au ajuns și echipaje de prim-ajutor cu trei auto-platforme pentru intervenții și salvări de la înălțimi. ”Flăcările au cuprins o hală cu funcțiuni mixte, cu o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați cu posibilitate de propagare la alte imobile din vecinătăți”, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor, Andrei Biriș. Acesta a adăugat că au fost solicitate forțe în sprijin, două autospeciale de stins incendii de la ISU Alba și una de la ISU Sălaj. De asemenea, au fost solicitate și cisterne cu apă de la Primăria Cluj-Napoca. Până la ora publicării acestei știri nu au fost persoane care să solicite consult medical.

Revenim cu informații

UPDATE ora 21.28 

La fața locului au intervenit nu mai puțin de 70 de pompierii din cadrul a patru subunități de intervenție ale ISU Cluj, cu șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe de prim-ajutor SMURD. De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj. Până la această oră nu au fost persoane care să solicite consult medical. Focarele incendiului au fost limitate și se lucrează în continuare cu un dispozitiv mărit pentru lichidarea acestora, după cum precizează ISU Cluj.

UPDATE ora 22.09
Hala aparține unei societăți comerciale care deține terenul în concesiune, care la rândul ei a subînchiriat jumătate din suprafață unei alte societăți, precizează reprezentanții Tetarom.

UPDATE ora 22.24

Au fost distruse de flăcări o jumătate din hală, unde funcționau o linie de producție mobilier, un atelier auto, un depozit de materiale diverse și avea amenajate și spații administrative.

UPDATE ora 00:37

La această oră cea mai mare parte a focarelor incendiului au fost lichidate. La fața locului rămân pentru răcire și supraveghere forțele din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Echipajele și mijloacele venite în sprijin se retrag la subunitățile de proveniență.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu