Închide

UPDATE Incendiu puternic la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: 7 din cei 10 pacienți de la ATI au murit

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 01, 2021 0 336

UPDATE: 13.40

Potrivit procurorului de caz, în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au murit 7 persoane.

Știre inițială

Nouă pacienți au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane, a anunțat DSU. Zeci de pompieri intervin pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale. Guvernul a transmis că este activată o celula de criză la Ministerul de Interne, iar Raed Arafat merge la fața locului.

Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: „În acest moment nu mai este niciun alt pericol, colegii sunt încă la fața locului, acțiunea este în dinamică, chiar dacă incendiul a fost eliminat la ora 10:55. Ca la orice incendiu se evaluează și se stabilește ulterior cauza. Cei de la fața locului au scos pacienți afară, dar o parte din pacienți au fost evacuați de personalul spitalului”.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că 9 pacienți au murit în incendiu. Informațiile transmise de DSU:
  • Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. la 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
  • Sunt 9 pacienți decedați.
  • Întregul spital a fost evacuat.
  • Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.
  • Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu