Închide

UPDATE Incendiu la Spitalul privat de pe strada Frunzișului / Focul s-a manifestat în garaj, spitalul fiind complet inundat cu fum / A fost activat planul roșu de intervenție / 26 de pacienți au fost evacuați

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 16, 2023 1 8519

UPDATE vineri 07:40

Incendiul de pe strada Frunzișului s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului MedLife Humanitas, respectiv un garaj, existând riscul ca flăcările să se propage și la etajele superioare. Întreg spitalul a fost complet inundată cu fum, astfel că ISU Cluj a activat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

„Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare”, se precizează în comunicatul ISU Cluj

Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu.

Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25.

„La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, transmite ISU Cluj.

UPDATE joi 23:35

Incendiul survenit la spitalul privat MedLife Humanitas din Cluj Napoca a fost lichidat, a transmis ISU Cluj.

„Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a transmis ISU Cluj.

sursa foto: ISU Cluj

Știre inițială

Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului din Cluj Napoca.

 Potrivit surselor Actual de Cluj este vorba despre spitalul MedLife Humanitas, situat pe strada Frunzisului nr 75.

A fost activat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:50.

„Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj.

Vom reveni cu informații

Sursa imaginii: Arhivă

Un comentariu

Scrie un comentariu