Închide

Incendiu de proporții într-o comună din Cluj, 150 de hectare de vegetație au fost mistuite în încă unul dintre multele incendii de vegetație, incendiul durează de 4 zile

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 28, 2022 0 334

Incendiu de proporții într-o comună din Cluj, 150 de hectare de vegetație au fost mistuite în încă unul dintre multele incendii de vegetații cauzate de igienizarea cu foc de primăvară a pajiștilor.

Incendiul de vegetație uscată de la Băișoara a fost anunțat vineri la prânz, iar la fața locului au intervenit pompierii de la Garda Băișoara. Flăcările s-au extins sâmbătă și duminică, astfel că au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de la Turda și Florești. De asemenea, numeroși localnici au venit în ajutorul pompierilor. În total, peste 150 de hectare au fost afectate de flăcări, arată purtătorul de cuvânt al pompierilor, Andrei Biriș, adăugând că în acestea sunt incluse suprafețe de vegetație uscată, litieră, coronament de pini și lăstăriș. Chiar și la această oră se intervine cu o autospecială a Gărzii de la Băișoara, la patru zile de la izbucnirea incendiului.

”Pompierii lucrează la lichidarea unor focare pe un versant de lângă satul Muntele Băișorii. Situația este monitorizată în permanență, iar dacă incendiul va lua amploare, forțele vor fi suplimentate”, adaugă el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare