Închide

Încă un protest duminică la Cluj: „Stop Legilor Justiţiei! Nu scăpaţi!”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 22, 2017 0 573

E duminică, e protest la Cluj: societatea civilă se mobilizează şi de această dată împotriva demersurilor de modificare a legilor Justiţiei, dar organizatorii atrag atenţia că termenele sunt tot mai scurte: iniţiativele legislative sunt în stadiu avansat pe drumul către votul din Parlament.

„PSD-ALDE intră cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat. Cu alte cuvinte, OUG 13 s-a mutat la Parlament, cu același scop: să îi scape pe corupți de Justiție și să îi lase în continuare stăpâni peste bani publici și instituții.
Trebuie să îi oprim, încă o dată! Duminică, ne strângem în Piata Unirii la 6 PM. Anunțați-vă și prietenii, trebuie să fim din nou mulți pentru a-i putea opri să calce, din nou, Justiția în picioare, cu un OUG 13 mascat”, este apelul organizatorilor – grupările Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj.

Evenimentul anunţat pe reţeaua de socializare Facebook sub tema „Stop Legilor Justiţiei! Nu scăpaţi!” nu a suscitat deocamdată mare interes: doar puţin peste 200 de persoane şi-au anunţat intenţia de a participa. Mai sunt însă câteva zile până la protestul de duminică.

De asemenea, mişcarea civică Iniţiativa România anunţă că 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) îi cheamă pe cetăţeni să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Comisia specială pentru legile justiţiei a început dezbaterile pe articole şi amendamente, scrie Hotnews.ro. Discuţiile au început cu proiectul de modificare a Legii 303 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dezbaterea pe fond a început cu aproape o oră întârziere, parlamentarii PNL şi USR insistând să nu dezbată în regim de urgenţă. Parlamentarii PNL au părăsit şedinţa în semn de protest, acuzând un „simulacru de dezbatere”. Citeşte AICI despre principalele decizii luate în comisie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare