Închide

VIDEO Încă un escroc face victime la Cluj prin metoda „accidentul”. Îl recunoști?Ce sfaturi dă Poliția

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 10, 2019 0 310

O veste rea și alta bună: cea rea e că într-o singură zi, ieri, s-au înregistrat trei înșelăciuni prin cunoscuta și încă eficienta metodă „accidentul”. Vestea bună e că două dintre ele sunt doar tentative, căci victimele au realizat că sunt înșelate și au apelat Poliția, o raritate în acest caz de infracțiuni.
Poliţiştii clujeni fac un apel public pentru identificarea unei persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „Accidentul” după ce, o raritate, două persoane sunate de escroc și-au dat seama că sunt înșelate chiar în timpul convorbirii, i-au comunicat acestuia că nu au bani iar după ce au închis telefonul au cerut ajutorul Poliției.

„Apelăm la persoanele care au rude apropiate sau cunoştinţe ce se încadrează în profilul victimelor acestui tip de înşelăciune să ia legătura cu acestea şi să le prevină asupra modului de operare folosit de către escroci pentru a nu cădea în plasa acestora”, roagă polițiștii clujeni. „De asemenea, poliţiştii care desfăşoară cercetări cu privire la acest gen de fapte recomandă prudenţă în discuţiile telefonice avute cu persoane necunoscute, precum şi verificarea informaţiilor furnizate de aceştia. Astfel, în cazul în care sunteţi contactaţi de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate.
Sfătuim persoanele contactate telefonic să nu comunice informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani”.

Polițiștii spun pentru actualdecluj.ro că autorul acestor escrocherii a abordat ieri mai multe persoane telefonic prin aceeași metodă, fără însă a spune și cum anume au obținut această informație, exceptând faptul că „a fost implicată foarte multă tehnică la mijloc”. Dintre aceste multe persoane, trei au căzut în plasa escrocului, dar două dintre ele au realizat ulterior că au fost înșelate și au cerut ajutorul Poliției, care însă nu a ajuns la fața locului cu suficientă viteză pentru a prinde autorul în flagrant delict.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare