Închide

Încă un aviz din fața calculatorului prin platforma Ghișeul Unic de la Consiliul Județean Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 02, 2024 0 136

Un nou tip de document a fost operaționalizat de către Consiliul Județean Cluj în aplicația digitală „Ghișeul Unic” (https://public.cluj.archi/). Este vorba despre avizul operatorului de salubritate care poate fi solicitat în baza certificatului de urbanism și este necesar în contextul începerii lucrărilor de construire și/sau demolare, în vederea ridicării deșeurilor rezultate.

Pentru a depune cererea de emitere a Avizului operatorului de salubritate, solicitantul va trebui să încheie, anterior, un contract de prestării servicii. În cadrul acestuia, solicitantul va trebui să indice cantitatea estimată, în mc, de deșeuri rezultate și care urmează să fie colectate. În ceea ce privește avizul, acesta se plătește exclusiv online.

Reamintim faptul că această nouă facilitate se adaugă celor 40 de documente deja digitalizate de Consiliul Județean, perfect valide din punct de vedere juridic. Astfel, este vorba despre 15 categorii de documente urbanistice, printre care certificatele de urbanism (CU) și autorizațiile de construcție (AC), 5 documentații necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene, 4 cereri pentru obținerea de finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 2 cereri în domeniul turismului, 11 categorii de acte emise de către I.S.U. Cluj, respectiv 3 tipuri de documente eliberate de Compania de Apă Arieș S.A.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu