Închide

Încă o fabrică de tradiție din Cluj dispare: Producție oprită după 50 de ani; Angajații – concediați; Utilajele – la vânzare

Economie by Actual de Cluj - apr. 19, 2022 0 312

Fabrica de mașini unelte Napomar, cu o istorie de 50 de ani, oprește producția, concediază angajații și scoate la vânzare toate echipamentele și utilajele. Hala de producție, aflată pe un teren de 4,5 hectare, într-o zonă cu un potențial imobiliar ridicat din Cluj-Napoca, va fi închiriată.
Anterior, printre principalii clienți ai companiei s-au numărat gigantul american General Electric, grupul industrial Emerson, de asemenea din SUA, și grupul spaniol Danobat. Deciziile au fost luate acum, deja, de SIF Banat – Crișana, acționarul majoritar, și urmează doar să fie puse în practică de conducerea Napomar, relevă date analizate de Profit.ro.

Cele mai recente informații publice arată că Napomar avea în 2020 peste 180 de angajați, afaceri de 4,6 milioane euro și pierderi de 500.000 de euro.

Napomar a fost infiintata in anul 1973 sub denumirea ”Fabrica de masini de rectificat” iar după trei ani gama de produse a fost extinsă cu componente hidraulice. După 1990 piața tradițională a companiei a dispărut aproape complet, astfel că timp de zece ani Napomar s-a restructurat și a produs mașini de prelucrare a lemnului, hârtiei și sticlei, și piese de schimb.

Fabrica funcționează pe bulevardul Muncii, la numărul 14. Cu câteva numere mai departe, la 18, se mută producătorul de materiale abrazive Carbochim, care lasă loc în piața 1 Mai celui mai mare proiect de regenerare urbană din România (detalii).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare