Închide

Încă o clujeancă, de 83 de ani, înșelată prin metoda „accidentul”. Au ușurat-o de 60.000 de euro. 2 din cei 4 autori sunt pușcăriași

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 08, 2019 0 456

Trei bărbați bănuiți că ar fi înșelat o clujeancă în vârstă de 83 de ani cu nu mai puțin de 60.000 de euro – bani din care s-au recuperat doar 5.000 – au fost prinși de polițiști. Aceasta e vestea bună. Vestea proastă e că la fel ca în cazul autorilor depistați în urmă cu câteva zile care au înșelat mai multe persoane prin aceeași metodă, doi dintre cei trei autori sunt tot pușcăriași, aflați în penitenciar condamnați în alte cauze.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Cluj au identificat patru persoane bănuite de comiterea unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”, faptă prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 60.000 de euro. Conform probatoriului administrat, cei în cauză, bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 41 de ani, din județele Călărași, Galați și Cluj, ar fi înșelat o femeie, de 83 de ani, din Cluj-Napoca, pe care au sunat-o în urmă cu două săptămâni, noaptea la ora 1, și au anunțat-o că fiica acesteia a suferit un accident casnic și va fi supusă unei intervenții chirurgicale pentru care sunt necesari bani. În scurt timp, la domiciliul femeii s-a prezentat un bărbat, căruia persoana vătămată i-a înmânat circa 60.000 de euro. Pentru a aduna probe polițiștii de investigații criminale, sprijiniți de „mascații” de la Acțiuni Speciale, au făcut percheziții în Călărași și București. Până în prezent, au fost recuperați doar 5.000 euro. Doi dintre cei patru bărbați sunt cercetați în stare de deținere, fiind încarcerați în alte cauze, la fel ca în cazul din urmă cu câteva zile. L-am întrebat într-o conferință de presă pe șeful IPJ Cluj Mircea Rus ce fac polițiștii pentru a lucra la cauza acestor infracțiuni, și nu la efect, dar ridică din umeri, căci penitenciarele – cu tot angrenajul de angajați – aparțin de un alt minister, cel al Justiției. Amintim, polițiștii din Cluj nu știu ce să mai facă pentru a informa cetățenii – în special persoane în vârstă – despre modul de operare al acestor escroci. Au rugat până și preoții să citească o informare în biserici, mai multe săptămâni la rând.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu