Închide

Încă 4 aparate pentru testarea infecției cu coronavirus la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 13, 2020 0 3604

Vești bune pentru lupta împotriva infecției cu coronavirus la Cluj, singurul centru din întreg Ardealul unde sunt analizate probe prelevate de la cei posibil infectați: de trei zile singurul aparat de gen lucrează la capacitate maximă, 70 de probe pe zi, și zeci de probe rămân în așteptare – dintre cele colectate, căci numărul solicitărilor e mult mai mare. Încă patru astfel de aparate, însă, vor intra în dotarea spitalului de boli infecțioase, unde sunt analizate probele.

”Prin Universitatea de Medicină și Farmacie am identificat alte patru aparate de testare care vor fi oeraționalizate începând de mâine. Personalul e instruit de spitalul clinic de boli infecțioase”, spune prefectul Mircea Abrudean, președintele Comitetului pentru Situații de Urgență din Cluj.  ”UMF ne-a comunicat că există un aparat de testare la Institutul Oncologic, unul la Institutul de Medicină Legală și două la institutul de cercetare al UMF-ului”, a spus el.

Abrudean spune despre situația de la Infecțioase, unde de trei zile echipele de testare pentru infecțiile cu coronavirus lucrează la capacitate maximă: ” volumul de muncă e imens, oamenii sunt epuizați, testările sunt făcute de personal super-specializat. Numărul solicitărilor de testare sunt extrem de mari, vin sute de solicitări în fiecare zi, care nu pot fi onorate evident. Când cele patru aparate vor fi operațonalizate lucrurile vor merge mai ușor. Urmează ca și spitalul din Mureș să primească un astfel de apratat astfel că ne vor degreva foarte mult activitatea”.

Amintim, în fiecare zi, din ultimele trei zile, la Cluj au fost analizate câte 70 de probe prelevate de la pacienți suspecți de infecție cu coronavirus. Alte zeci au rămas de ieri pe astăzi și de azi pe mâine. Azi sunt analizate 13 probe din Cluj, 19 din Satu Mare, 3 din Maramureș, patru din Sălaj, șapte din Sibiu, 13 din Bihor și 11 din Alba.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare