Închide

În spitalele din România, luni după-amiază erau neocupate doar 19 paturi la ATI pentru pacienții cu Covid, în Cluj nu mai e nici un loc

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 21, 2021 0 64

În spitalele din România, luni după-amiază erau neocupate doar 19 paturi la ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar în București, Cluj sau Timișoara nu mai este niciun pat liber, conform datelor oficiale. La nivel național sunt operaționale 1.087 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar autoritățile spun că dintre acestea 116 sunt paturi rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. „Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”, mai susțin autoritățile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că luni, la ora 14.00, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.087 de paturi ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie), arată hotnews.ro.

Potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt libere la acest moment 19 paturi ATI pentru pacienții COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București – unde sunt avizate de DSP 237 de paturi ATI COVID – nu mai sunt paturi libere la acest moment.

La Cluj ieri erau internați 35 de pacienți infectați cu coronavirus la Terapie Intensivă; în urmă cu câteva luni numărul acestora ajungea la peste o sută.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare