Închide

În Aeroportul din Cluj, pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele din bagaje, primul din țară. Au fost cumpărate scanere performante

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 14, 2022 0 330

Aeroportul internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a devenit unul dintre puţinele din Europa în care călătorii nu mai trebuie să scoată pentru controlul de securitate lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână, ca urmare a achiziţionării unor echipamente de scanare mai performante, transmite Agerpres.

„Această facilitate pentru pasageri vine ca urmare a achiziţionării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată şi rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de aşteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate. De joi, pasagerii pot să îşi ducă apă şi suc şi să nu le mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate. Totodată, au fost achiziţionate şi echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor”, a declarat joi directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo, conform g4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu