Închide

Imobiliare.ro: Tot mai mulți români vor să-și cumpere o locuință în Cluj-Napoca. Cererea atinge un nivel spectaculos  

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 24, 2023 3 4809

Locuințele din Cluj-Napoca sunt la mare căutare în ultimul timp, cererea explodând pe plan local. Numărul proprietăților disponibile efectiv pe piață este, însă, în continuă scădere.

Aproximativ 10.400 de potențiali cumpărători au căutat, doar în intervalul aprilie-iulie 2023, o casă sau un apartament în Cluj-Napoca pe Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România.

Astfel, în doar 12 luni, cererea pentru proprietățile rezidențiale a crescut cu un procent spectaculos, de 38%, un record în rândul marilor centre regionale analizate.

Pentru a face o comparație putem spune că în București numărul celor interesați de achiziția unei locuințe nu a crescut nici cu 10% în același interval de timp, iar în Iași și Constanța potențialii clienți s-au rărit.

Vezi AICI ce apartamente găsești acum de vânzare în Cluj-Napoca

Cauți o casă? AICI ai toate locuințele disponibile în Cluj-Napoca

Numărul proprietăților listate la vânzare în Cluj-Napoca devine, de asemenea, tot mai mic. Datele Imobiliare.ro indică scăderi anuale cu aproape 32%, nivel apropiat de cel înregistrat și în alte mari orașe din România, precum Constanța, Brașov sau Iași. 

Cât costă o locuință în Cluj-Napoca

Prețurile nu au stat nici ele pe loc. Într-un singur an scumpirile apărute în cazul apartamentelor scoase la vânzare cu fost cu aproape 3%. 

Sursă:Raport Piața Rezidențială T2 2023)

Dacă aruncăm o privire la situația înregistrată în ultimii doi ani, evoluția prețurilor solicitate în Cluj-Napoca evidențiază un avans record, de 30%, mult peste alte orașe din Vest ca Oradea (+21%) sau Timișoara (11%).

3 comentarii

  1. Bah, ai inebunit!? Cererea e in crestere pt ca cineva cauta pe net? asta e ca cu topurile la targurile de Craciun! hai sa intram 100 de oameni pe site si gata cererea creste, chiar daca numai m-am uitat. o mizerie de arcicol platit care arata disperarea de pe piata imobiliara. Nu se vand proprietati doar daca ai cash si negciezi in forta la pret. Nici naiba nu cumpara la pretul afisat.

  2. Minciuna de 2 lei platita de agentiile imobiliare. Cererea de apartamente scade incontinuu. S-a saturat lumea de Cluj,dar agentiile imobiliare vor sa stoarca bani in continuare.

  3. Samsarii inobiliari doresc sa prosteasca pe toata lumea: le dau 2 lei celor care vand proprietăți in centrele istorice, dar pretind de 10 ori mai mult pentru niște apartamente ‘de lux’, construite in pârloagă, la 10 kilometri de oraș. Agenții imobiliari cinstiți ar trebui să educe clientul, să știe de ce plătește mai mult in centru și câte ore pierde zilnic în mașină (dacă are…), ca să ajungă de la ‘Residence’-porumb în oraș, la muncă…

Scrie un comentariu

Articole similare