Închide

Imobiliare.ro: Topul cartierelor unde găsești cele mai ieftine apartamente din Cluj-Napoca

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - dec. 22, 2023 0 368

Cluj-Napoca se menține, în 2023, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să cumpere o locuință. Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru apartamentele scoase la vânzare a ajuns, luna trecută, la 2.570 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro.

Pentru a face o comparație, în Capitală apartamentele sunt listate la vânzare, în medie, cu 1.608 euro/mp util, în Timișoara cu 1.500 euro/mp util, iar în Oradea cu 1.460 euro/mp util.

Datele Imobiliare.ro arată că zona Făget este cea mai ieftină din oraș pentru persoanele interesate de cumpărarea unui apartament.

Prețul mediu ajunge aici la circa 2.044 euro/mp util, mult sub valoarea de circa 2.700 euro/mp solicitată de proprietarii cu locuințe de vânzare aflate în imobile din centrul orașului sau din cartierul Bună Ziua.

O altă zonă unde găsești locuințe la prețuri mai accesibile este Iris. Prețul mediu solicitat în cazul apartamentelor este de 2.083 euro/mp util. Plătești cu câțiva euro în plus, dacă ești interesat de apartamentele listate la vânzare în Dâmbul Rotund. În acest caz, media atinge pragul de 2.100 euro/mp util.

Numărul potențialilor cumpărători interesați de o locuință în Cluj-Napoca este în creștere, în timp ce oferta de proprietăți rezidențiale este tot mai restrânsă pe plan local.

Un proprietar găsește cumpărător pentru apartamentul scos la vânzare în circa 92 de zile. Anul trecut avea de așteptat 109 zile pentru finalizarea tranzacției, conform datelor Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România.

Marja de negociere practicată pe plan local, calculată ca diferența între prețul de tranzacționare și ultimul preț cerut pentru apartamentele listate la vânzare, este și ea în scădere. Dacă în intervalul iulie-septembrie 2022 aceasta depășea 4%, în perioada similară a acestui an a scăzut la 3,7%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu