Închide

Imobiliare.ro: prețurile la apartamente în Cluj saltă cu cele mai mari procente din țară. „Această piaţă este în pericol de supraîncălzire”

EconomieTop News by Actual de Cluj - oct. 11, 2017 0 705

Saltă pretențiile proprietarilor de apartamente în cea mai scumpă piață din țară, care e Cluj-Napoca, și nu oricum – 2% creștere de la o lună pe alta și nu mai puțin de 78% mai mult decât acum trei ani și jumătate. „Clujul este, de departe, oraşul în care locuinţele s-au scumpit cel mai mult; alimentând astfel, o dată în plus, părerea că această piaţă este în pericol de supraîncălzire”, constată reprezentanții portalului imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, aşteptările proprietarilor de apartamente, atât noi cât și vechi, au crescut cu 2% în septembrie, de la 1.426 la 1.455 de euro pe metru pătrat util. „Clujul este, de departe, oraşul în care locuinţele s-au scumpit cel mai mult faţă de pragul de jos al pieţei, valoarea actuală fiind cu aproape 78% mai mare decât punctul minim atins în ianuarie 2014, respectiv 818 euro pe metru pătrat util”, constată imobiliare.ro. În plus în septembrie locuinţele din blocurile vechi din Cluj-Napoca s-au scumpit cu 3,3%, de la 1.459 la 1.507 euro pe metru pătrat util, iar cele noi – cu 0,8%, de la 1.379 la 1.390 de euro pe metru pătrat util, potrivit aceleiași analize.

Spre comparație la nivel național prețurile au crescut în medie cu 1,9%, de la 1.141 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lunii august, până la 1.163 de euro pe metru pătrat util în septembrie. Preţul actual se situează cu 30,5% peste cea mai mică valoare consemnată de la declanşarea crizei încoace, respectiv 891 de euro pe metru pătrat util, în decembrie 2014. Cel mai semnificativ avans de la pragul de jos al pieţei a avut loc în Cluj-Napoca – „alimentând astfel, o dată în plus, părerea că această piaţă este în pericol de supraîncălzire”, constată imobiliare.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu