Închide

Imobiliare.ro: În cât timp vinzi un apartament în Cluj-Napoca? Așa poți să finalizezi tranzacția mai repede

ActualitateEconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 29, 2023 0 305

Proprietarii și dezvoltatorii din Cluj-Napoca au de așteptat cel mai mult timp din momentul în care scot o locuință la vânzare și până când găsesc un cumpărător pentru locuința respectivă.

Durata medie necesară pentru vânzarea unui apartament este de 92 de zile pe piața rezidențială locală, arată cele mai noi date Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România. Vestea bună este că, față de anul trecut, această perioadă de timp s-a redus cu câteva zile.

Spre comparație, un proprietar din Brașov găsește cumpărător pentru apartamentul scos la vânzare în 56 de zile, iar unul din Iași în doar 43 de zile.

Există o serie de aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, dacă vrei să finalizezi tranzacția cât mai rapid. În primul rând, trebuie să ai grijă ca proprietatea să nu fie supraevaluată. Se ajunge într-o astfel de situație fie dacă proprietarul are un atașament emoțional față de aceasta, fie dacă el nu este informat corect cu privire la adevărata valoare a locuințelor similare disponibile în aceeași zonă. Pentru a obține o perspectivă realistă în privința valorii unui apartament, poți să utilizezi instrumentul prețExpert pus la dispoziția proprietarilor de Imobiliare.ro. Îl poți accesa aici.

Anunțul de vânzare este, de asemenea, extrem de important în identificarea potențialilor cumpărători. Cei care aleg să îl redacteze pe cont propriu sunt sfătuiți să evidențieze cât mai bine beneficiile care vin odată cu locuința. Anunțul ar trebui să cuprindă destul de multe detalii despre proprietate încât să-i răspundă potențialului cumpărător la cele mai multe întrebări. Fotografiile aferente anunțului pot face diferența când vine vorba despre obținerea unei vizionări. Acestea trebuie să prezinte locuința într-o lumină cât mai atractivă, iar curățenia este mai mult decât necesară înainte de realizarea lor.

Sunt unele aspecte care pot ajunge să îndepărteze potențialii cumpărători în momentul vizionării. Cosmetizarea exagerată a anunțului poate fi unul dintre acestea. Un miros neplăcut sau prea mult zgomot în apartament pot fi alte mici probleme pe care le poți rezolva relativ ușor. Poți identifica și elimina mirosul și poți închide geamurile la vizionare, dacă locuința se află pe un bulevard aglomerat.

Mici îmbunătățiri aduse apartamentului pot ajuta, la rândul lor, la găsirea mai rapidă a cumpărătorului. Simpla zugrăvire a pereților poate face diferența. Evită însă culorile puternice pentru că nu sunt pe placul tuturor. Găsești aici și alte sfaturi utile care te pot sprijini în vânzarea unei proprietăți.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare