Închide

„Îi cerem demisia directorului Aeroportului. Modul în care David Ciceo a gestionat situația este complet lipsit de responsabilitate” – transmite Pro România Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 09, 2020 2 1791

Situație incredibilă astăzi la Cluj, unde sute de oameni s-au înghesuit la intrarea în aeroport, să prindă două curse charter pentru a pleca la muncă în Germania. Oamenii nu au fost preluați și procesați de la intrarea în incinta Aeroportului, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare care impun măsuri de distanțare corespunzătoare, pentru evitarea răspândireii epidemiei de Coronavirus. În dispreț total pentru ceea ce înseamnă lege, directorul Aeroportului David Ciceo a ieșit public la tv să arunce vina pe Consiliul Județean Cluj, cu o explicație puerilă, cum că nu era treaba Aeroportului să rezolve problema, pentru că parcarea în care s-au aflat pasagerii e administrată de un privat. Numai că parcarea este tot în incinta Aeroportului, și din toate imaginile se vedec cum lumea stă buluc, la coadă, la ușa terminalului de plecări.

Reamintim că pentru o situație similară, în 30 martie, directorul operațional al Aeroportului Otopeni a fost demis de ministrul Transporturilor, fără drept de apel.  Și atunci, ca și acum, sute de români stăteau înghesuiți în incinta aeroportului, la revenirea din străinătate.

Reprezentanții PRO România Cluj au transmis public că directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, trebuie demis de îndată, fiind principalul responsabil de punerea în pericol a sănătății persoanelor aflate în tranzit.  „Peste 1500 de oameni sunt ținuți la un loc, grupați, în incinta aeroportului și în afara clădirii, fără a se respecta măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19, ceea ce denotă o lipsă totală de responsabilitate față de sănătatea publică și o lipsă crasă de organizare. PRO România Cluj își exprimă speranța că situația de acum de pe aeroport nu va degenera, și că spațiul nu se va transforma într-un focar de infecție. Modul în care dl. Ciceo a gestionat această situație este complet lipsit de responsabilitate; este suficient să fie un singur caz de infecție, că e contaminat tot aeroportul. Poate să fie de la o persoană asimptomatică. Domnul Ciceo nu își va asuma răspunderea dacă acești oameni se vor îmbolnăvi sau mizează pe faptul că oricum majoritatea sunt în trecere și nu își va mai da nimeni seama de unde a plecat infectarea? Nu sunt în pericol doar cei care se află în tranzit, ci și personalul aeroportului, care în acest moment este depășit de situație din cauza fluxului mare de pasageri într-un interval de timp foarte mic. La sfârșitul turei, acești oameni se vor întoarce la familiile lor fără să știe dacă sunt sau nu purtători ai coronavirusului. În aeroport sunt multe suprafețe metalice, pe care virusul are o durată mai mare de viață decât pe alte suprafețe” – se arată în comunicatul Pro România.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe (instituție sub a cărei autoritate se află Aeroportul clujean), a subliniat că ceea ce s-a întâmplat astăzi e o încălcare gravă a prevederilor Ordonanțelor Militare privind starea de urgență instituită în țară. „Comportamentul domnului Ciceo este flagrant și în disprețul legii. Încălcarea Ordonanțelor Militare nu are legătura nici cu parcarea și nici cu neparcarea. Trebuie pur și simplu respectate. Punct! Organele abilitate trebuie să se autosesizeze și să-i bage la pușcărie pe cei responsabili. Dacă era vorba despre un politician implicat în câte ilegalități sunt la aeroportul clujean, demult era judecat și condamnat. Acum vede întreaga lume cine și ce se întâmplă la Aeroport, câte ilegalitățile flagrante se întâmpla acolo”, a comentat Tișe.

Și deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat, apreciind că situația de la Aeroportul clujean nu poate fi îngropată. „Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se gudura, ieri, pe lângă politicienii PNL Cluj, lăudându-i, fie că vorbim de reprezentanții Prefecturii Cluj sau de cei ai Primăriei Cluj-Napoca. Astăzi, vedem imagini ireale din Aeroportul Cluj-Napoca: o mulțime de pasageri îmbulzindu-se la intrarea în aeroport, fără respectarea regulilor de distanțare. Solicit public clarificarea urgentă a acestei situații! Este reală această imagine? Aceasta este starea de fapt? Dacă da, ce instituție publică își asumă responsabilitatea pentru ea? Aștept un răspuns ferm, asumări de responsabilitate și demisii”, a transmis Nasra.

 

 

2 comentarii

  1. Domnule Tişe, lăsaţi „gargara” politică! Mai bine interesaţi-vă de ce Germaniei nu îi este frică de „povestea cu coronavirusul” şi aduce 40.000 de muncitori din Europa de Est, în 10 zile, pentru a munci în agricultură?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare