Închide

Iaşi: A fost semnată autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţe

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 23, 2023 0 232

Primarul Mihai Chirica a semnat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, autorizaţia de construire a viitorului Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Conform calendarului publicat pe pagina proiectului, lucrările de construire propriu-zisă vor începe în aprilie, urmând să fie finalizate în anul 2027, relatează Agerpres, citat de g4media.ro.

„Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi a intrat în linie dreaptă. După multe ezitări şi confuzii s-a petrecut acest lucru. Să încercăm să politizăm mai puţin acest proiect. Suntem într-o situaţie favorabilă faţă de celelalte două spitale regionale de urgenţă din Cluj şi Craiova. Trebuie să aducem şi mulţumiri celor care s-au implicat. Practic, capacitatea spitalului este de peste 880 de paturi, toate în regim de urgenţă, pe toate specialităţile de urgenţă, chirurgie în special, şi alte intervenţii de urgenţă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit calendarului de implementare a proiectului Spitalului Regional de Urgenţe Iaşi, în luna aprilie este programată începerea primei faze a lucrărilor, urmând ca în februarie 2024 să fie demarată cea de-a doua fază.

„Va trebui să înceapă cu eliberarea terenului de utilităţi. Sunt acolo nişte cabluri electrice de înaltă tensiune şi, ulterior, începerea excavării. Noi ne-am asumat multe lucrări ce fac parte din plan urbanistic zonal. Am şi început să lucrăm deja. Avem câteva suprafeţe de teren pe care le-am cedat pentru a aduce utilităţile. Lucrăm la proiectul de circulaţie”, a precizat Chirica.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare